Guvernul trece azi testul sustinerii parlamentare. Ce bani se taie, daca motiunea cade?

Guvernul trece azi testul sustinerii parlamentare. Ce bani se taie

Astazi, guvernul Boc va face fata unei noi motiuni de cenzura, dupa ce in octombrie a intrat in istoria postdecembrista ca fiind primul guvern ce a fost dat jos de Parlament. Astazi se decide daca Executivul are suficienta sustinere politica pentru a pune in aplicare reducerile cheltuielilor bugetare.

Astfel, daca motiunea de azi nu va trece, salariile bugetarilor vor fi reduse cu 25%, iar pensiile, indemnizatia de crestere a copilului si ajutorul de somaj cu 15%. Cei care urmeaza sa se casatoreasca nu vor mai primi ajutorul acordat tinerilor casatoriti, in valoare de 200 de euro, si nici tinerele mame nu vor mai primi contravaloarea trusoului.

Nu vor fi atinse alocatiile copiilor, pensiile de handicap si ale veteranilor de razboi. Pe de alta parte, nici salariile bugetarilor din companiile de Stat nu vor fi atinse, ele avand un regim special si pentru care Guvernul a anuntat ca va elabora o ordonanta speciala.

Salariul minim garantat nu va scadea sub 600 de lei, cu tot cu reducerea de 25%, iar pensia minima garantata va ramane la valoarea de 350 de lei.