Masajul la birou – ah, ce relaxare

Masajul la birou - ah

Ce ai spune daca in pauza de masa ti-ai comanda un masaj? Si pentru asta nu trebuie sa mergi la restaurant, ci sa dai un telefon, te programezi si esti servita la locul de munca. Asta desigur, daca nu-ti face seful un cadou, oferindu-ti drept bonus, o sedinta de relaxare la birou.

Potrivit unui studiu efectuat de Asociatia Americana pentru Masaj Terapeutic, angajatii care beneficiaza de 15 minute de masaj la birou sunt mult mai relaxati si mult mai productivi decat cei care apeleaza la o relaxare mentala, luand doar o pauza intr-un interval similar de timp.

Acum si in Romania sunt companii care au contracte cu terapeuti maseuri de ale caror servicii se bucura angajatii in timpul pauzelor.

Deocamdata, cei mai multi clienti ai masajului la birou sunt din domeniul IT-ului, bancar si al contabilitatii, unde patronii recurg la aceasta metoda pentru a creste eficienta angajatilor.

Relaxare pe scaunul de birou inainte

Reprezentantii firmelor specializate de masaj la locul de munca sustin ca metoda elibereaza tensiunea si se relaxeaza muschii obositi, energizeaza angajatii si ii motiveaza sa se reintoarca la lucru, reduce absenteismul si, mai ales, intareste loialitatea angajatului.

Pentru a beneficia de acest tip de relaxare, angajatul nu trebuie sa faca absolut nimic. Si nici sa aiba o costumatie speciala. Nu trebuie sa se dezbrace pentru a beneficia de masaj, pentru ca nu se folosesc uleiuri sau creme.

Nefiind necesar un spatiu special amenajat, masajul se poate face pe scaunul de birou al angajatului si reprezinta o combinatie de tehnici si manevre din Shiatsu, Yumeiho, Tuina, Stetching si se aplica pe gat, umeri, spate si brate.

15 minute costa 20 de lei inainte

Este un masaj profund, dar se adapteaza la nevoile si sensibilitatea fiecarei persoane.

Aplicat prin haine, masajul pe scaun are ca timp de executie o durata de 10-20 de minute. Este recomandat tuturor celor care au activitate statica, monotona, fiind ideal ca aplicatie la birou, acesta fiind de fapt scopul sau original. Prin realizarea masajului pe scaun se obtine o reducere sau chiar eliminare a starii de stres, o ameliorare sau chiar eliminare a durerilor de ceafa, umeri, spate o intensificare a circulatiei sangvine si limfatice.

In medie, un masaj de aproximativ 15 minute costa 20 de lei.