Mini a implinit 50 de ani de existenta

Mini a implinit 50 de ani de existenta

Numele sau este Mini si reprezinta in acest moment un adevarat brand de tara, evident pentru Marea Britanie chiar daca proprietarul este la Munchen.

Jumatate de secol de performante

Mini este o marca de atuomobile britanica care si-a facut aparitia intr-un moment destul de greu, respectiv dupa terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. In aceeasi perioada Europa continentala se afla in ruine, iar viata britanicilor nu atingea in ciuda victoriei o progres demn de mentionat. Pentru a face ca aceasta perioada dificila din punct de vedere economic sa treaca mai eficient inginerul Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis care lucra la British Motor Corporation a dezvoltat conceptul de automobil mic cu motorul montat in fata si transmisia pe aceeasi punte.

Dupa cateva probleme de logistica proiectul Austin ADO15 si-a facut aparita in luna aprilie 1959. Ce a urmat toata lumea stie.

Mini Myfair 50

Masina din acest test drive este in prezent cea mai extravaganta aparitie sub aceasta sigla deoarece este cel mai luxos Mini care a vazut lumina zilei. Chiar daca poate parea surpinzator daca ne uitam la pretul de achizitie nu putem sa nu ne aducem aminte ca Mini Myfair 50 este un produs de lux care doreste sa reaminteasca succesul marcii atat din punct al vanzarilor cat si in competitiile sportive.

Pentru a diferentia un Mayfair de un Mini banal trebuie sa ne uitam putin la grila radiatorului unde observam doua proiectoare care aduc aminte de reusitele masinii in celebrul raliu Monte Carlo. O alta tusa de calitate britanica este reprezentata de sigla Mini 50 de ani care troneaza mandra langa cele doua proiectoare impozante.

Interior

Mult lume stie ca Marea Britanie este patria celor mai luxoase automobile din lume precum Rolls Royce sau Range Rover, iar pentru a face o editie speciala cu adevarat speciala Mini a echipat acest Mayfair cu un interior de cea mai buna calitate. Tapiteria de piele Lounge Toffy cu eticheta Mayfair este de cea mai buna calitate. Mai mult, aceasta tapiterie face ca viata din acest Mini sa para mult mai rafinata decat o sa intalnim in alte masini premium.

O alta caracteristica premium a masinii sunt insteriile de lemn piano finish care se regasesc pe bord dar si pe oglinizile retrovizoare.

Motor………..

Citeste in continuare pe : 1001auto.ro