Renault renunta la Clio Made in France!

Renault renunta la Clio Made in France!

Francezii de la Renault au anuntat ca viitoarea generatie de modele Clio IV urmeaza sa fie construite in uzina din Turcia.

Pana in prezent constructorul francez a aplicat o strategie de productie a modelului Clio care avantaja clientii din Europa de Vest datorita producerii versiunii Bicorp (5 usi) in uzina sa din Flins, in timp ce pentru versiunile Clio Symbol si Estate aceasta se realiza in uzina Bursa din Turcia.

Anuntul mutarii complete a productieie viitoarei generatii de Clio in Turcia va avea consecinte destul de grave in actuala uzina din Franta unde se asteapta concedieri masive.

In Franta Renault a decis ca va realiza doar modele hibride si electrice Zoe, Fluence, Kangoo si Twizzy ZE, masini din care se vor produce putine exemplare.

Modelele Clio Symbol si gama Renault Megane Sedan produse in Turcia au fost subiecte principale datorita unor probleme de fiabilitate destul de grave. Utilizatorii acestor versiuni au reclamat pe parcursul timpului slaba calitate de fabricatie si lipsa unei retele profesioniste de service in Romania.

Citeste mai mult pe:1001auto.ro