Renault Romania nu ofera romanilor masini performante!

Renault Romania nu ofera romanilor masini performante!

De mai bine de 10 ani importatorul Renault in Romania si-a facut obiceiul de a scoate spre vanzare doar masini cu motorizari entry-level.

Un exemplu este cel al modelului Megane care nu a fost distribuit pentru tara noastra cu motoare diesel sau pe benzina puternice.

Daca in Franta clientul putea sa-si echipeze acea masina cu un diesel de doi litri si 175 CP, clientul din Bucuresti trebuie sa se multumeasca doar cu un invechit 1.9 dCI si 129 CP. La capitolul benzina situatia a stat si mai rau pentru romani deoarece Renault Romania nu a adus in oferta motoarele de doi litri asiprate sau turbo. Cel mai puternic avea o putere maxima de 175 CP.

Clientii au trebuit sa se obisnuiasca doar cu vechiul 1.6 16V de 105 CP, motor care ofera performante modice si consuma relativ mult.

Renault Fluence are un pachet sport….doar pentru Europa de Vest!

Renault a prezentat in premiera pachetul Sport Way pentru noua berlina Fluence. Acesta asa cum ne asteptam nu este disponibil si pentru piata din Romania datorita strategiei de produs a importatorului Renault Romania. Pentru noi doar pachetul gropi este standard.

Noul pachet sport ofera clientilor din afara tarii noastre un nou design exterior cu praguri si spoilere proeminente. Jantele sunt individuale pentru aceasta versiune si au dimensiunea de 19 inch. Trenul de rulare in ciuda utilizarii arhitecturii arhaice pentru puntea spate beneficiaza de setari mai dinamice. Motorul masinii nedisponibil in Romania este un doi litri si 140 CP.

Sursa:  autolatest.com