Retro-Parada Primaverii pe Drumul Vinului

Desi este un eveniment anual, pe care cativa idealisti, alaturi de cativa sponsori, il genereaza, parada reuseste sa atraga atentia asupra unor bijuterii tehnice ce se incapataneaza sa functioneze in ciuda varstei.

In fiecare primavara, membrii clubului „Retromobil Romania” isi prezinta masinile de colectie intr-un eveniment static.

Anul acesta insa are loc prima editie a Raidului „Retro-Parada Primaverii pe Drumul Vinului”.

Potrivit organizatorilor, evenimentul incearca sa readucerea in memoria colectiva valorile si preocuparile unor pasionati, cum ar fi colectiile si pasiunile creative ale romanilor.

Astfel se demonstreaza ca  decenta si rafinamentul romanesc nu au cazut in desuetudine.

46 de masini de colectie ale membrilor  clubului Retromobil, al carui presedinte de onoare este MS Regele Mihai, sunt prezentate, incepand cu ora 10,30 in incinta Muzeului Aviatiei (vechiul aeroport Pipera din perioada interbelica), iar 28 dintre acestea pleaca la ora 11.30 catre „Conacul dintre Vii”.

„Conacul dintre Vii”, la numai 77 km de Bucuresti, este o locatie ce ofera cadrul ideal pentru regasirea atmosferei rafinate si cosmopolite a societatii romanesti de demult.

Traseul urmat este DN1 catre Ploiesti, si apoi catre Urlati, readucand in actualitate, cu aceasta ocazie, un proiect turistic cu deosebit de mare potential: „Drumul Vinului”.

Pentru participantii la eveniment, tinuta sau macar accesoriile specifice perioadei interbelice, este obligatorie.