Romanii nu renunta la vacanta de iarna

Romanii nu renunta la vacanta de iarna

Criza economica nu le strica in niciun fel romanilor planurile pentru vacanta de sfarsit de an. Pe Valea Prahovei, in ciuda preturilor care depasesc chiar si 1.000 de euro de persoana, toate locurile in hoteluri si pensiuni sunt deja rezervate.
Agentiile de turism au facut foarte multe rezervari si pentru vacante in strainatate. Nici macar destinatiile exotice cu preturi de peste 2.000 de euro nu au ramas fara turisti din Romania.

Economistii ii sfătuiesc pe romani sa nu faca in aceasta perioada de criza economica decat cheltuieli strict necesare. Se pare ca pentru multi, in aceasta categorie intra si excursiile de sarbatori.

Statiunile de pe Valea Prahovei pot fi considerate, anul acesta, destinatii de lux. La Poiana Brasov, Predeal sau la Sinaia, preturile pachetelor turistice se bat cu cele din Austria si  trec binisor de 1.000 de euro, la hotelurile de patru stele.

Cu foarte mare intarziere analistii economici au lansat mesajul de cumpatare catre populatie. Una dintre solutiile de depasire a crizei fara repercursiuni foarte grave este aceea de a se incuraja economisirea. Evitarea cheltuielilor inutile poate insemna un fapt extrem de pozitiv peste cateva luni, atunci cand criza va apasa puternic pe buzunarul populatiei. Cresterile taxelor si impozitelor sunt inevitabile, pentru viitorul guvern. De asemenea, vor creste preturile utilitatilor si a serviciilor publice. Insa, cel putin pentru moment, romanii nu au o idee foarte clara despre dimensiunile pe care le va lua criza in Romania. Astfel ca in continuare consumul este la cote relativ inalte, iar vacanta de iarna se incadreaza in aceeasi parametri. Cel putin pentru moment.