Scrisoare de pe Titanic vanduta la lictatie cu 63.000 de euro

Scrisoare de pe Titanic vanduta la lictatie cu 63.000 de euro

Scrisoarea unui pasager de la clasa 1 de pe faimosul vapor a fost vanduta la o licitatie pentru 55.000 de lire sterline (n.r circa 63.000 de euro) de casa Henry Aldridge and Son in Devizes, Wiltshire, sudul Angliei, catre un muzeu britanic, care si-a pastrat anonimatul.

Scrisoarea a fost compusa de Adolphe Saafeld sotiei sale pe 10 aprilie 1912, cu cinci zile inaite ca imensa nava de pasageri sa se loveasca de un aisberg. Aceasta surprinde foarte multe detalii din viata de pe nava si starea extatica in care se aflau pasagerii referitor la minunatiile industriei. Saafeld mai descrie amanunte de la felurile de mancare servite pana la decoratii si dimensiunile cabinei. „Continutul este pur si simplu superb”, spune Andrew Aldridge, un participant la licitatie, citat de BBC.

Scrisoarea a facut parte dintr-un lot de 350 de obiecte ce au apartinut companiei de transport White Star Line, cea care a detinut nava Titanic.
Au mai fost vandute la preturi foarte mari obiecte precum o fotografie de-a pasagerei Rosa Abbott, care a fost salvata, pentru 35.000 de lire (n.r. aproximativ 40.000 de euro).

De asemenea, un set de chei pastrate de un ofiter de-al vasului, care a avut norocul de-a fi transferat pe alt vapor inainte de plecarea din portul Southampton, a fost vanduta cu 54.000 de lire sterline (n.r. aproximativ 62.000 euro).