Si „visul american” se poate prabusi

Si "visul american" se poate prabusi

Pentru prima data pana la 45 de ani, Ken Karpman s-a simtit umilit cand situatia sa financiara s-a prabusit brusc. Din fost director de fond de investitii in Statele Unite, pozitie ddin care castiga sute de mii de dolari anual, a ajuns sa livreze pizza pentru 7,29 dolari/ora, relateaza postul de televiziune ABC.

Ken Karpman a fost nevoit sa-si modifice radical stilul de viata din cauza crizei financiare. „Aproape perfecta”, asa se putea numi viata familiei Karpman. Pana intr-o zi, cand totul s-a prabusit.

Originar din Tampa (Florida), Ken Karpman a lucrat peste 20 de ani ca trader, ajungand sa castige 750.000 de dolari pe an.

Ken, sotia sa, Stephanie, si cele doua fiice ale lor s-au mutat intr-o locuinta de aproape 400 de metri patrati, cu propriul teren de golf, calatoreau in jurul lumii si „traiau visul american”.

In 2005, barbatul s-a decis sa-si infiinteze propriul sau fond de investitii. Si-a pus la bataie economiile de circa 500.000 de dolari si a accesat o linie de credit garantata cu propria locuinta.

Americanul nu a reusit insa sa atraga investitori, asa ca a fost nevoit sa-si desfiinteze fondul. In scurt timp, economiile familiei se evaporasera, datoriile cresteau vertiginous, iar casa era scoasa la vanzare de catre banca.

A incercat mai multe slujbe, iar in final, Karpman a fost nevoit sa se angajeze la Mike’s Pizza & Deli Station in Clearwater.

La inceput, patronul acesteia a ezitat sa angajeze o persoana atat de „supercalificata” pentru a livra pizza, dar l-a angajat.

Acum, Karpman castiga 7,29 dolari/ora, la care se adauga si bacsisurile, insa se declara multumit: „Nu o sa fac o cariera din asta, insa, pana voi gasi ceva care sa plateasca mai mult, voi continua sa o fac pentru a asigura mancarea familiei mele”.

Karpman este absolvent al UCLA, are un MBA, este casatorit cu fata visurilor sale, are doi copii si pana de curand calatoreau in toata lumea.

Americanul nu si-a mpierdut inca increderea. El spera ca intr-o zi viata sa si a familiei va reveni la nivelul anterior.