Soc de la BMW: La revedere, Christopher Bangle!

Soc de la BMW: La revedere

Iata o stire soc pentru industria auto: Christopher Bangle a demisionat din fruntea Depatamentului de Design a Grupului BMW si planuieste sa paraseasca lumea auto pentru totdeauna.

BMW a facut anuntul printr-un comunicat de presa, Bangle declarand ca motivul ar fi dorinta sa de a raspunde si altor provocari in design, pe langa cel automobilistic.

Influenta si contributia lui Bangle la succesul constructorului bavarez sunt imense si imposibil de renegat. In varsta de numai 52 de ani, acesta a devenit o legenda in lumea designului auto, conducand Depatamentul de Design al BMW timp de 17 ani.

Intre 1990 si 2000 el a asigurat evolutia seriilor 3, 5 si 7, ca apoi, impreuna cu echipa sa, sa lanseze toate noutatile BMW de pana azi: Z3, Z4, X5, X6, Seria 6 si Seria 1.
Deasemenea, tot el a fost „gura de aer” a lui MINI, relansat de BMW ca un brand nou, devenind un real success pentru casa bavareza.

Christopher Bangle este poate cel mai „barfit” designer din industria auto, nu de putine ori fiind acuzat de faptul ca a schimbat radical tot ce insemna BMW. Asa si este… a schimbat totul in bine!
Singurul lucru ce i se poate imputa este faptul ca tot ce a desenat timp de 17 ani fie iti place, fie nu iti place! Cu toate acestea, 17 ani petrecuti in fruntea Departamentului de Design BMW spune tot.

Succesorul va fi Adrian van Hooydonk, in varsta de 44 de ani, fiind cel mai indicat, din moment ce a lucrat din 1992 alaturi de Chris Bangle.