Softul care masoara consumul real de combustibil

Softul care masoara consumul real de combustibil

Reducerea costurilor, cresterea gradului de utilizare a vehiculelor, eliminarea drumurilor efectuate de angajati în interes personal şi reducerea pana la eliminare a furturilor de combustibil sunt tintele oricarei companii care detine o flota auto. Adrian Dinu (foto), director general al S.A.S. Grup, afirma ca „testele releva ca, din camioane, soferii fura in medie 7% dintr-un plin de benzina sau motorina, iar furturile au loc in general dimineata”.

S.A.S Grup, lider de piata in sisteme de monitorizare auto prin GPS, va lansa la inceputul anului viitor serviciile de calcul si monitorizare a consumului real punctual de combustibil, care va permite managementului companiilor care au in dotare flote auto sa vada consumul de combustibil pe anumite tronsoane de drum, pe diferite perioade de timp etc, precum si sa reduca dramatic furturile. „Serviciul pe care il vom lansa va calcula si inregistra date reale: calculatoarele de bord ale vehiculelor retin doar consumuri medii si, din punct de vedere istoric, pastreaza doar aceste inregistrari ale mediilor”, a spus Adrian Dinu, director general S.A.S. Grup.
Prin monitorizarea cu sisteme GPS, companiile de constructii inregistreaza economii de pana la 50%, reducandu-si la jumatate costurile logistice, mai ales cu combustibilul. Companiile de distributie au reduceri ale cheltuielilor de pana la 20%, completate de o mai buna calitate a serviciilor si de cresterea veniturilor cu circa 30%, intrucat vehiculele nu stationeaza inutil s circula doar in interesul companiei.

Benzina se fura dimineata

„In prezent, software-ul care va efectua calculele si inregistrarile consumului de combustibil este inca in teste. Ceea ce au relavat pana in prezent testele este insa foarte interesant: din camioane, soferii fura in medie 7% dintr-un plin de benzina sau motorina, iar furturile au loc de obicei dimineata, in jurul orei 6.00a, a spus Adrian Dinu.
Noul serviciu privind calculul real de combustibil va fi un instrument de control extrem de util managerilor, pentru ca el va indica exact unde si cand a fost depasit consumul normat de combustibil, in ce moment si loc
s-a „volatilizat” o anumita cantitate. Informatiile vor putea fi accesate de oriunde, la fel cum monitorizeaza in prezent traseele, adresa la care se afla vehiculul la o anumita ora, timpii de stationare, viteza etc.  Sistemul va permite aflarea adresei autovehiculului, de cate ori deschide usa, viteza din acel moment sau directia in care circula.

Din 2007, piata sistemelor de monitorizare auto prin GPS a cunoscut cresteri spectaculoase. „In primul semestru al acestui an, am inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 61%, iar pretul echipamentelor a scazut cu 20%”, a precizat directorul general S.A.S. Grup.