Trimestrul 2 a dat pietei auto romanesti o lectie privind lipsa infrastructurii

Trimestrul 2 a dat pietei auto romanesti o lectie privind lipsa infrastructurii

Aprilie
APIA anunta ponderarea cresterii vanzarii de autovehicule de la sfarsitul lui decembrie pana la 17,2%, tradus intr-un total de aproape 82.300 unitati.
Dacia afiseaza o crestere a veniturilor pentru anul precedent cu 24,5%, pana la 2,15 miliarde de euro.
Compania romaneasca de pe piata sistemelor de supraveghere a flotelor SAS Group isi anunta intentia de extindere in Slovacia.

Mai
Furnizorul de cablaje al Automobile Dacia, Leoni, se loveste si el de o greva generala, incheiata dupa zece zile cu o crestere a slariilor de 220 lei brut de la 1 aprilie, 80 lei brut bonus lunar si o prima de 450 de lei.
Un studiu GE Money Romania arata ca 51% dintre romani intentioneaza in continuare sa achizitioneze o masina in urmatorii doi ani.
Ferrari intra oficial in Romania prin dealer-ul Forza Rossa, de la Otopeni.
Se deschide fabrica de cutii de viteze de la Mioveni, in urma unei investitii de 146 milioane euro de la grupul Renault
Furnizorul de servicii integrate de pe piata de transporturi Cefin Holding isi face publica intentia de listare la Bursa de Valori Bucuresti.
Judetul Mures beneficiaza de o investitie de 5 milioane euro de la producatorul austriac de cablaje auto Hirschmann Automotive, prin deschiderea fabricii din parcul industrial.

Iunie
Romania pierde o batalie economica de 800 milioane euro prin alegerea Poloniei de catre producatorul auto german Daimler pentru construirea unei noi fabrici Mercedes.
Compania GlassCorp, detinuta in proportie de peste 90% de oamenii de afaceri Horia Simu si Horia Pitulea, inaugureaza o fabrica de parbrize la Buzau, in urma unei investitii greenfield de 10 milioane euro.
Casa Auto, dealer Mercedes-Benz, isi face publica intentia de a investi 16,5 milioane euro pentru un showroom si un service, de 6,5 milioane, respectiv 10 milioane euro.