Turismul nautic ca investitie rentabila

Turismul nautic ca investitie rentabila

Un nou raport publicat de catre Scottish Enterprise a aratat ca turismul nautic scotian (ambarcatiuni cu vele si cu motor) valoreaza in jur de 101 milioane de lire pe an, generand locuri de munca pentru aproximativ 2.700 de persoane.

Din acest total, 27 de milioane de lire provin de la proprietarii de ambarcatiuni de alte nationalitati, generandu-se astfel 724 de locuri de munca, iar 53 de milioane de lire reprezinta valoarea adaugata bruta a economiei scotiene.

Scotia are peste 11.000 de dane maritime rezidente si locuri de acostare, cu o ocupare de aproximativ 95%, aproape 1.700 fiind disponibile pentru vizitatori.

Croatia cu 1.778 km de litoral si 1.185 de insule are programe de turism nautic de invidiat. In cele 94 de porturi cu 56 de marine acosteaza 16.000 de ambarcatiuni de agrement de diverse dimensiuni. Aceste programe turistice au generat in 2008 incasari de peste 700 de milioane euro, circa 10% din cifra de afaceri a turismului din aceasta tara.

Ministrul Turismului Elena Udrea si-a manifestat vadit intentii in domeniul turismului nautic si exemplele de mai sus o sustin, speram insa ca intentiile sa ridice panzele celor care administreaza litoralul romanesc, poate asa mai apucam si noi sa iesim in larg.