Unde va puteti petrece vacanta daca aveti prea multi bani

Unde va puteti petrece vacanta daca aveti prea multi bani

Iata modurile in care va puteti petrece vacanta daca ati fi in pielea unuia dintre miliardarii lumii.

Puteti achizitiona o proprietate de 80 de hectare cu 35 de milioane de dolari langa Aspen, Colorado, centrul SUA, asa cum a facut miliardarul rus Roman Abramovich, care a cumparat Wildcat Ridge. Acesta este plasat de Forbes pe treapta a 50-a cu o avere de 11,2 miliarde de dolari.

O varianta ar fi sa va cumparati o partie de ski de 24 de kilometri, asa cum are Bill Gates in Maniitsoq, vestul Groelandei. Acesta este modul in care fondatorul Microsoft isi petrece vacantele. Cand vrea sa scape de caldura din Africa, unde isi are sediul fundatiei pe care o conduce cu sotia sa, ia un elicopter si se indreapta catre proprietatea Apussuit Adventure Camp.

O escapada montana ar fi statiunea elevtiana St. Moritz, unde industriasul indian Lakshmi Mittal evadeaza din „micul” palat de 124 milioane de dolari din Kensington, Londra. Mittal e pe locul cinci in topul Forbes al bogatilor, cu o avere estimata la 28,7 miliarde de dolari.

Dar o vacanta poate fi ceva mai mobila, sa zicem pe un hotel plutitor de cinci stele, asa cum are miliardarul american Paul Allen, locul 37 in lume cu 13,5 miliarde de dolari. Iahtul sau Octupus are o lungime de aproape 140 de metri, o piscina, o sala de baschet, o sala de cinema, doua heliporturi, un submarin de 10 persoane capacitate si docuri pentru jetski. Totul l-a costat 20 de milioane de dolari.