Vladescu: Cheltuim enorm pe salarii si ajutoare sociale

Vladescu: Cheltuim enorm pe salarii si ajutoare sociale

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca Romania cheltuieste enorm de mult cu salariile bugetare si cu ajutoarele sociale. „Noi cheltuim enorm pe salarii si ajutoare sociale si asta ne incurca in dezvoltarea infrastructurii, a agriculturii, in asigurarea mai multor bani pentru alocatii, pentru administratiile locale si altele. Nu facem acest tip de politica pentru ca ne place sau pentru ca cineva din Guvern are ceva cu cetatenii cum ca au salarii sau pensii prea mari. La acest capitol suntem pe ultimul si penultimul loc”, a spus Vladescu.

Acesta a specificat ca Romania cheltuieste 31,1% din veniturile bugetare pe salarii, pensii si ajutoare sociale, adica dublu decat Germania.
Vladescu a mai spus ca 1,7 miliarde de euro vor fi transferate in acest an de la bugetul de stat la bugetul asigurarilor sociale pentru a asigura existenta sistemului de pensii.

Ministrul Muncii, Mihai Sitan, a declarat ca se vor indexa pensiilor mici de 350 lei pentru a ajuta populatia saraca si ca pana anul viitor se incearca realizarea unui cod al asitentei sociale, o lege pentru tot ceea ce inseamna ajutor social in mod unitar si transparent. „Trebuie sa facem o astfel de lege, spre deosebire de sistemul actual in care se gasesc cazuri generoase cand unii ajung la cantine sociale cu Mercedesul”, a spus Seitan.